Eleganta si profesionalism

Oferta credite | i-anunturi.ro

Creditul imobiliar si creditul ipotecar: diferente,avantaje şi dezavantaje pentru cele doua tipuri de imprumut
Creditul imobiliar si creditul ipotecar se confunda în viziunea celor mai multi. Este drept, diferentele
nu sunt fundamentale ci mai degraba de nuanta. Totusi, sunt două produse diferite care acoperă
diferentiat nevoile clientilor.
Un singur lucru uneste creditul imobiliar de cel ipotecar: finantează o proprietate. Din acest punct inainte insa, diferentele sunt suficient de mari incat un produs sa fie bun pentru un client dar defavorabil altuia. -Creditul imobiliar
Astfel, in cazul creditului imobiliar, principala caracteristica este faptul ca bancile iau în considerare pentru ipoteca doar bunurile imobile existente.
Important de retinut este insa faptul ca obiectul ipotecii poate fi si alt imobil decat cel ce face obiectul investitiei imobiliare. Totodata, potrivit prevederilor din Codul Civil, ipoteca trebuie reinnoita de creditor inainte de expirarea unui termen de 15 ani de la constituire.
Un avantaj ar fi faptul ca legislatia in domeniu este mai permisiva pentru acest tip de credit. In principiu, bancile au libertatea de a stabili conditiile de creditare in functie de normele interne ale institutiei iar garantiile sunt reglementate prin Codul Civil.
Un dezavantaj ar fi faptul ca, in cazul creditului imobiliar, dobanda poate fi modificata oricand in functie de conditiile existente pe piaţa financiar­monetara. Acest lucru inseamna ca dobanda nu este obligatoriu legata de un indice de referinta, iar bancile pot sa foloseasca deja bine cunoscuta sintagma: „dobanda va putea fi modificata in functie de conditiile existente pe piaţa financiar–monetara”.
In momentul în care clientul de credit imobiliar nu isi mai plateste ratele, fiecare banca are puterea de decizie asupra a ce i se va întâmpla acestuia. Contractul de credit nu se reziliaza de drept, iar banca are drepturi depline asupra stabilirii termenului dupa care se declara scadenta si a modului in care se imputa intarzierile. -Creditul ipotecar
Principala caracteristica a creditului ipotecar sta în modul de implementare a ipotecii. Astfel, ipoteca se aplica asupra unui bun viitor. Astfel, clientii pot sa ipotecheze casa pe care urmează sa o construiasca, cu conditia sa fi obtinut deja autorizatia de construire. Ipoteca, in acest caz, se aplica atat asupra terenului cat si a casei ce urmeaza sa fie construita.
Creditul ipotecar este mult mai strict reglementat. Orice astfel de contract se supune legii nr. 190/1999 in care sunt enumerate, in mod explicit, atat conditiile privind acordarea creditului cat si cele referitoare la constituirea garantiilor.
Tocmai din cauza legislatiei careia se supune creditul ipotecar, dobanda nu mai variaza cu atata usurinta precum o face la creditul imobiliar. Pentru creditul ipotecar, dobanda poate varia doar între marjele percepute in contract si strict legat de fluctuatiile unui indice de referinta mentionat de asemenea in contract. In orice caz, modificarea ratei dobanzii trebuie comunicata imprumutatului cel mai tarziu la data aplicarii noii rate. In cazul in care clientul nu isi mai plateste ratele, actiunile bancii pot fi mult mai drastice. Astfel, in cazul intarzierii la plata, banca trimite imprumutatului o notificare prin scrisoare recomandata cu confirmare la primire sau prin executor judecatoresc ori bancar. Daca în următoarele 30 de zile de la primirea notificarii nu este achitata datoria, contractul de credit este reziliat si datoria poate fi executata. Printre clauzele obligatorii impuse de legea nr. 190/1999 pentru contractele de credit ipotecar se numara: Banca este obligata sa prezinte clientului un document care cuprinde toate conditiile contractului, cu cel putin zece zile inainte de semnarea acestuia
Clientul are datoria de a plati doar cheltuielile aferente intocmirii documentatiei de credit si constituirii ipotecii
Este interzisa orice incercare a bancii de a conditiona acordarea creditului cu acceptarea de catre client a serviciilor ce nu au legatura cu operatiunea de creditare
In contract trebuie prevazute detaliile executarii in caz de neplata
In concluzie, creditul imobiliar tinde sa fie usor mai permisiv dar implica un grad mai mare de risc, in timp ce creditul ipotecar este mai rigid, dar mai sigur.


DESPRE
We used to work together benchmarking thesis Be warned though – MCV has heard tales of very slow downloading on the eShop at present, so even if you purchased a code right now there’s a chance you might not have your hands on the title until midnight.
...comentariu scris de Milton, 14-05-2016, din ztcpIOVDDriFYuVvjfo in "Apartamente Vanzare 2 Camere Tei Tei Bamboo 139"
ULTIMUL COMETARIU:
Apartamente Vanzare 2 Camere Tei Tei Bamboo 139
"We used to work together benchmarking thesis Be warned though – MCV has heard tales of very slow downloading on the eShop at present, so even if you purchased a code right now there’s a chance you might not have your hands on the title until midnight."
...ultimul comentariu scris de Milton, 14-05-2016, din ztcpIOVDDriFYuVvjfo

Ultimele informatii:

La ABZ veti gasi exact ceea ce cautati: cele mai frumoase proprietati din Bucuresti. Portofoliul nostru atent selectionat, investind mult in alegerea proprietatilor noastre. Iata ce va oferim: - Oferte relevante, cu reale avantaje - Proprietati superbe, cu potential - Cele mai bune zone din Capitala - Cele mai bune oferte ale dezvoltatorilor, la preturi corecte - Oferte diversificate care acopera toate nevoile - Colaborare cu zeci de agentii imobiliare din Bucuresti